Nieuws - HeartfulAtWork

Nieuws

Boek: Van vermijding naar bevrijding.

Yes! Ons boek is uit sinds september. “Van vermijding naar bevrijding. Drie coachingswegen naar Zijn”, heeft veel positieve recensies gekregen.

Hoe kom je als coach, therapeut of als cliënt tot bevrijding in plaats van vermijding? Hoe kom ik van doen in Zijn? Wat is de directe weg van de nondualiteit? En wat zijn indirecte wegen naar Zijn?

Klik hier of op de afbeelding van het boek en bekijk ons filmpje, de inhoud en de recensies. Of bestel direct via onderstaande link.

Meer verzekeraars vergoeden coaching voor medici bij (dreigende) arbeidsongeschiktheid

Naast de verzekeraars Movir en Nationale Nederlanden wordt coaching voor medici nu in een aantal gevallen ook vergoed door ASR en De Amersfoortse. Medisch specialisten die voor arbeidsongeschiktheid zijn verzekerd bij deze verzekeraars kunnen via de coachpool van de Academie voor Medisch Specialisten terecht. Voor meer informatie: neem even contact op.

Wat is Heartfulness?

In 2012 ontwikkelde ik samen met Ronald Bremer het concept ‘Heartfulness Based Coherence Program’ ©. Een training voor mensen met stress- en burnout klachten. Gebaseerd op Mindfulness, Ademtraining, Biofeedback en Breinleren. Deze training loopt al enkele jaren bij de Hogeschool Utrecht en de ervaringen zijn erg positief. Bij publicaties vindt u ons artikel hierover.

In bijgaand korte filmpje een impressie van Heartfulness:

Executive Coach Randstadgroep Nederland

Vanaf december 2019 is Cees van Elst onderdeel van een kleine pool van externe Executive Coaches voor Randstadgroep Nederland. Dit betekent dat hij voor het hoger- en topmanagement kan worden ingeschakeld als coach. Dit geldt voor Randstad, Yacht en TempoTeam.

Artikel in Veerkracht

In een special voor medisch specialisten van het tijdschrift Veerkracht van Movir verscheen een interview met een van mijn coachees: cardioloog Elly Wajon. Zij vertelt op pagina 17 en 17 openhartig over haar persoonlijke reflectie: Reflectie als sleutel voor herstel. Ook de andere artikelen zijn helder en openhartig. De dokter en coaching.

Studie Executive Teamcoaching aan de VU

Vanaf september 2017 volg ik de opleiding Executive Teamcoaching aan de Vrije Universiteit.
Hoewel ik al geregeld trajecten teamcoaching begeleid, wil ik mij verder bekwamen in deze effectieve interventie op executive niveau. Mijn focus voor mijn praktijktheorie zal zich overigens richten op teamcoaching voor medisch specialisten (maatschappen, vakgroepen en medische staf).

Coach bij Studiecentrum Rechtspleging

Sinds september 2016 ben ik gevraagd om de externe coachpool van de SSR te komen versterken. Een hele eer, waar ik met vreugde ‘ ja’ tegen heb gezegd. Het SSR is het eigen opleidingsinstituut voor de Rechterlijke Organisatie (RO) in Nederland. Samen met het Openbaar Ministerie en de Rechtsspraak geeft SSR inhoud aan het opleidingsprogramma en scholingsaanbod van de rechterlijke Organisatie Ook coaching en intervisie staan op de rol voor medewerkers van de RO.

NIEUW Training Professioneel begeleiden bij BURN-OUT

De nieuwe training “Professioneel begeleiden bij burn-out” is bedoeld voor begeleiders die al enige ervaring hebben met het begeleiden van mensen met een burn-out. Heilzame burn-out begeleiding betekent de ander te begeleiden in het weer laten stromen van de oerbron. Zodat de opgejaagde verbetenheid niet langer de regie heeft en de eigen drijfveren weer leidend worden.
De training geef ik samen met Jakob van Wielink, waardoor een integratie van de Transitiecirkel en Heartfulness tot stand wordt gebracht. Van harte uitgenodigd. Aanmelden via het aanmeldformulier op www.jakobvanwielink.com

download de pdf

Associate Coach Academie voor Medisch Specialisten (AMS)

Vanaf april 2015 versterkt coach Cees het team associate coaches van de AMS. Het team bestaat uit ongeveer 18 ervaren coaches met een landelijke dekking. Medisch specialisten, AIOS, ANIOS en andere medici kunnen een beroep doen op de expertise van dit gezelschap. U kunt Cees benaderen bij persoonlijke ontwikkelvragen, teamcoaching, ondersteuning bij conflicten en stressmanagement. Cees werkt op het snijvlak van persoonlijke en organisatieontwikkeling.

Coaching voor medewerkers van hogescholen via Achmea Livvit!

Sinds maart 2015 is HeartfulAtWork Achmea Livvit gecertificeerd. Dat betekent dat medewerkers van hogescholen via de verzekering van Achmea uit het Livvit programma kunnen kiezen voor coaching door HeartfulAtWork c.q. Coach Cees van Elst. Als het gaat om stressreductie, stressmanagement, balans werk-prive dan is HeartfulAtwork een van de aanbieders. HeartfulAtWork werkt onder meer voor de Hogeschool Utrecht. HeartfulAtWork is getoetst door QSN Kwaliteitsmanagement.

Associate Coach bij:

Registercoach:

Logo LVSC

Qualified Achmea Livvit Coach voor Hogescholen

Logo QSN

Belbin Teamrole Accredited

Logo Belbin
HeartfulAtWork