Loopbaancoaching - HeartfulAtWork

Loopbaancoaching

Soms ben je de koers van je loopbaan kwijt of heb je behoefte aan een opfrisser op je loopbaanperspectief. Wat wil ik verder gaan doen? Wat is mijn volgende stap? Doe ik waar ik voor gemaakt ben, of is het tijd voor wat anders? Ik ben hersteld na een burn-out, hoe nu verder?

Voor wie:

 • Je functie vervalt door ontwikkelingen of reorganisatie bij de werkgever
 • Je bent zelf toe aan het herijken van de loopbaankoers
 • Je wordt ontslagen en wilt op zoek naar ander werk
 • Je hebt het gevoel dat je niet (meer) doet waar je voor gemaakt bent
 • Je bent je koers kwijt en ervaart te weinig uitdaging meer in wat je doet
 • Je werkgever geeft je de mogelijkheid om je te heroriënteren op je verdere loopbaan
 • Je bezint je op de loopbaan, maar weet niet goed welke stappen je moet zetten
 • Je bent hersteld van je burn-out of ziekte en weet dat je het roer om moet gooien wil je weer zingeving en plezier ervaren (reïntegratie)

Bij loopbaancoaching gaat het wat mij betreft over fundamenteel zelfonderzoek: waar kom ik vandaan, op basis waarvan heb ik de keuzes gemaakt zoals ik deze heb gemaakt, wat zijn mijn fundamentele kwaliteiten, drijfveren en kernwaarden. En vragen als: waar krijg ik energie van c.q. waarom lekt mijn energie weg in mijn huidige job?

Neem contact op

Hij is in staat om mensen liefdevol te confronteren met zichzelf

Als opdrachtgever heb ik Cees een aantal malen ingeschakeld voor begeleiding tijdens reïntegratie. Hij is in staat om mensen liefdevol te confronteren met zichzelf waardoor ze in beweging komen. In een eerste gesprek wekt hij direct vertrouwen en hij beschikt over een grote dosis humor waarmee hij mensen ontwapend en ze op hun gemak stelt. Vanuit zijn overtuiging dat een ieder zijn hart moet volgen weet hij mensen aan zich te verbinden.

Eva Alink

Manager Sociaal Medische Zaken, UWV

Cees heeft mijn bewustzijn ontwaakt

Cees heeft mijn bewustzijn ontwaakt door interventies te gebruiken die aansloten bij mijn belevingswereld als technicus en rationeel mens. Hij prikkelde mijn latente interesses. Hierdoor kwam de weg vrij voor mijn mentale en spirituele ontwikkeling. Als mens voel ik mij gelukkiger, ervaar ik veel minder stress, voel ik mij completer en ben ik beter in staat om met andere een verbinding aan te gaan

Werner Vos

Team Manager SWIFT and Gateway Services, Equens SE

Pakt door tot de kern

“Cees, is een coach die luchtig start en voordat je het weet pakt hij door tot op de kern. Hij werkt met veel verschillende technieken, maar uiteindelijke gaat het erom dat je vanuit je hart leeft. En dat zou meer mensen eens moeten doen. Dus gewoon een goede coach”.

Gilbert Bookelman

Directeur, Centalis

Cees durft naar de kern door te vragen

Cees heeft mij gecoacht in een voor mij lastige periode. In slechts enkele gesprekken konden we duiden welke patronen er speelden en hoe ik daar zelf regie op kan nemen. De stijl van Cees kenmerk ik als: helder, directief en met humor. Cees durft naar de kern door te vragen en geeft waar nodig ook concreet advies. Hij neemt geen genoegen met mistige antwoorden. Mede door de coaching kon ik mijn koers verder uitzetten. Ik heb er erg veel aan gehad.

René Leegte

Eigenaar, Publieke Zaken

Het is mijn ervaring dat loopbaanvragen die op mijn pad komen, vaak het gevolg zijn van de fundamentele heroriëntatie na bijvoorbeeld een burn-out of ziekte. Loopbaancoaching is, na coaching gericht op herstel, de logische tweede fase van het coachtraject.

Het nemen van verlies en rouw kan onderdeel zijn van het coachtraject. Het verliezen van je job heeft immers veel impact. En aan die impact kan beter niet voorbij worden gegaan. Het afscheid moet een plek krijgen, wil je zonder ‘mentale vervuiling’ verder kunnen. Werk kan een secure base zijn (geweest) en weggaan kan niet zonder afscheid te hebben genomen. De verleiding kan zijn om binnendoor weggetjes te nemen en snel verder te gaan. Dat breekt op en staat het vrij kunnen (onder)zoeken meestal in de weg.

Bij loopbaancoaching wordt gebruik gemaakt van een meer systematische manier van zelfonderzoek op basis van de kernvragen:

 • Wie ben ik en waar kom ik vandaan (levenspanorama, biografisch werk, patronen)
 • Wat kan ik (kwaliteiten, drijfveren, (levens)ervaring en scholing)
 • Wat wil ik (ambities, kernwaarden en energie, in welke functie wil ik waar werken)
 • Wat ga ik zelf doen (acties gericht op het verkrijgen van een nieuwe job, arbeidsmarktoriëntatie)

Waar nodig worden er aanvullend vragenlijsten en persoonlijkheidstesten afgenomen, zoals de big five persoonlijkheidstest, IQ test, werkwaardenonderzoek, competentieonderzoek, beroepskeuzetests en dergelijke.

Hoe

Tijdens de intake bepalen we de loopbaanvraag en aan welke ingrediënten aandacht moet worden besteed. Samen stellen we een programma op, dat wordt voorgelegd aan de werkgever.

Coach

Cees heeft de nodige ervaring met de meer fundamentele loopbaanvragen. Voor arbeidsmarktoriëntatie en concrete ondersteuning bij sollicitaties ben ik minder geschikt. Waar nodig kan ik verwijzen naar seniore collega’s op het gebied van loopbaancoaching, waar ik direct mee samenwerk.

Meer weten: mail naar info@heartfulatwork.nl of bel met 06-53288524.

 

HeartfulAtWork