Burnout Coach & Stressmanagement - Heartfulatwork

Burnout- & Stressmanagement

Soms zijn de beelden die je hebt te groot voor jou. De verwachtingen die je hebt van jouw leven putten uit, verlammen je. En halen je weg bij jezelf. De energie lekt weg. Je overleeft. Soms ontstaat een burnout

Voor wie?

  • Je ervaart al te lang teveel stress en draait op de overlevingsstand
  • Je bent onvoldoende in staat om op een gezonde manier te reageren op de stresssignalen
  • Je wilt weten waardoor het komt dat je gestrest bent en bent bereid de oorzaak niet buiten jezelf te leggen
  • Je bent de regie kwijt en de gezonde balans tussen geven en ontvangen is verstoord
  • Je hebt een (beginnende) burnout of bent ‘overspannen’
  • Je bent niet meer volledig belastbaar en misschien zelfs ziek gemeld
  • Je voelt je gestrest, angstig, somber en hebt fysieke klachten

Soms raak je de regie kwijt: over jezelf, je leven, je vak, je bedrijf. De gezonde balans tussen ‘geven’ en ‘ontvangen’ is verstoord.
Of je holt een meter voor jezelf uit, hebt eigenlijk altijd haast, ervaart grote druk, bent gejaagd en geïrriteerd. Stil staan is er nauwelijks meer bij. Tijd voor reflectie lijkt er niet meer te zijn; je ‘móet’ door. Maar van wie eigenlijk. In het nu ben je zelden meer, je aandacht is vrijwel altijd gericht op de toekomst (die er nog niet is) of het verleden (dat er niet meer is).

 

Neem contact op

Ik beveel Cees in mijn netwerk vol overtuiging aan

Ik heb zeer regelmatig medewerkers naar Cees gezonden voor coaching en ik beveel hem in mijn netwerk vol overtuiging aan.
Cees is liefdevol scherp.
Hij laat de mensen hun eigen scripts ontdekken zodat ze kunnen bij sturen. Zet in op evenwicht in energie. Voor iedereen die op de mentale rotonde rondjes fietst en niet weet welke afslag te nemen, Cees laat jou de wegen zien en dan kies je de route die je verder helpt.

Rick Schepers

Cluster Manager , Amerpoort

Hij is in staat om mensen liefdevol te confronteren met zichzelf

Als opdrachtgever heb ik Cees een aantal malen ingeschakeld voor begeleiding tijdens reïntegratie. Hij is in staat om mensen liefdevol te confronteren met zichzelf waardoor ze in beweging komen. In een eerste gesprek wekt hij direct vertrouwen en hij beschikt over een grote dosis humor waarmee hij mensen ontwapend en ze op hun gemak stelt. Vanuit zijn overtuiging dat een ieder zijn hart moet volgen weet hij mensen aan zich te verbinden.

Eva Alink

Manager Sociaal Medische Zaken, UWV

I can recommand Cees as a great coach

It it/was a pleasure to work with Cees. He changed my way of working and we set up some goals wich we all achieved in the agreed timeframe. He puts me into a better direction to be more value for the company.
My change had also a big influence on my management team. I can recommand Cees as a great coach to bring you on a higher personal level.

René Bongers

CCO, Neele-Vat Logistics B.V.

Aanbeveling vol overtuiging

Cees heeft mij tijdens 2 belangrijke momenten in mijn carrière (en leven) gecoacht: 7 jaar geleden hielp hij mij o.a. mijn eigen assertiviteit tot uiting te laten komen, wat een belangrijke basis was voor mijn stap naar de rol van architect. Afgelopen jaar heeft Cees mij m.b.v. Heartfulness en intensieve gesprekken) begeleid tijdens mijn burn-out (wat uiteindelijk voor mijzelf een belangrijk moment van persoonlijke groei & reflectie is gebleken). Tijdens dit traject waren zowel het Heartfulness traject als ook intensieve gesprekken essentieel voor mijn succesvolle re-integratie naar mijn bestaande functie.

Jeroen Steenvoorde

CISSP, Security Architect at equensWorldline, Amerpoort

Cees hielp mij bij het ontdekken van de kern van mijn vraag

In 2015 kwam ik met burn-out verschijnselen thuis te zitten: geen grip op mijn leven en geen idee hoe hier weer uit te komen. Ik was al van baan veranderd en ik werkte minder. Toch kwam ik thuis te zitten. Ik draaide om de kern heen. En dat is precies waar Cees mij bij geholpen heeft: het ontdekken van de kern van mijn vraagstuk.
Zijn nuchtere, verhelderende en betrokken aanpak is even waardevol als effectief. Het bracht me inzicht in mijzelf en gaf richting.

Peter Edward Boer

Projectmanager, Royal HaskoningDHV

I gained new insights / mindshifts

Cees is an excellent coach which really supported me in becoming much more balanced and effective in the work I do and the combination with my ‘Private life’. His calming personality, true engagement, and his diverse coaching skills really made the difference.

Wies Van Der Heyden

Sr. Productmanager, Equens

Cees heeft mij tools aangereikt om mijn gedrag te kunnen ombuigen

Ik dreigde door een mix van omstandigheden vast te lopen. Als echte dokter had ik de signalen niet onderkend. Via Movir kwam ik in contact met Cees.
Zijn coaching gaf mij inzicht in mijn “script”: gedrag dat leidde tot stress en hij heeft mij de tools aangereikt om mijn gedrag te kunnen ombuigen. Daarnaast heeft hij geholpen met het krijgen van inzicht en verwerken van verlies, waardoor ik heldere keuzes kon maken. Hoewel ik (rationele wetenschapper) geen fan ben van mindfulness, hebben focusoefeningen geholpen weer in balans te komen. Het is nuttig om te sparren en zo in balans te blijven met mezelf en mijn werk als medisch specialist.

Dr. E.M.C.J. (Elly) Wajon

Cardioloog, Medisch Spectrum Twente

De energiebron van je creativiteit lijkt opgedroogd en uitgeput. Het plezier is weg, de pijp is leeg en je kenmerkende flair is verdwenen.
Je bent altijd maar bezig met veranderen, verbeteren en ‘targets’. Je ambitieniveau is hoog, je bent prestatiegericht en hebt ook nog eens een (te) druk privéleven. Er is zoveel te doen en zo weinig tijd. Je hebt het gevoel dat de organisatie (een te) grote druk op je legt.

Uiteindelijk kunnen er klachten ontstaan: stress, pijn, vermoeidheid, lusteloosheid, een gejaagd lijf, slechter slapen, down voelen, disfunctioneren. Je wilt ervan af! Dat waar je last van hebt moet weg en snel een beetje. En dat laatste werkt nu net niet… Hoe meer het weg moet, hoe groter de last lijkt te worden. Soms ontstaat er een burn-out.

Een burnout is meer dan moe zijn en het werk of leven tijdelijk niet aankunnen. Burnout raakt wezenlijk aan (vaak onbewuste en weggestopte, pijnlijke) ervaringen van persoonlijk falen. Het heeft te maken met je diepste kern: wie ben ik, wat drijft mij en welke keuzes heb ik leren maken?

HOE

Het Dynamisch Procesmodel Coaching © (Cees van Elst) geeft houvast bij de af te leggen weg naar herstel. Geen makkelijke weg. Geen quick fix. De basis wordt gevormd door een adequate zelfzorg, waarbij zelfcompassie en mildheid centraal staan: dat waar je van af wilt, is er nu eenmaal. Je hebt je ermee te leren verhouden, het hoeft niet weg. Een voor ons ego erg lastige hobbel om te nemen. Je neemt stress reducerende en (leefstijl)maatregelen, waarmee je dagelijks oefent. We kijken of je de reservebatterij niet nog verder leeg trekt. Dan begint het echte werk.

Je gaat op onderzoek naar je ‘favoriete klote gevoel’ (script, patronen en ‘gijzelingen’) en ontdekt waar je bent afgesneden geraakt van jouw natuurlijke bronnen van energie. Je dis-identificeert je van deze patronen: ik BEN ze niet, ik HEB ze, ben er eigenaar van. Ze verschijnen in mijn bewustzijn. Dit leidt tot transitie, een soort van ontwaken uit de illusie van het heilige moeten, verantwoordelijkheid zijn voor anderen. Welke tekorten en verliezen zijn er geweest? Steeds meer leer je bewustzijn kennen als dat wat altijd bij je hoorde en de bron is van dat wie jij bent. Van daaruit kom je tot zelfsturing en zet weer een eigen koers. Meer in contact met jouw unieke en creatieve bronnen.

Dynamisch Procesmodel Coaching bij Burn-out
HeartfulAtWork