Training Heartfulness - HeartfulAtWork

Training Heartfulness

Heartfulness: het hart als gids

“Pas in stilstaand water kun je zien wat er op de bodem ligt”

 

Waarom deze training?

  • Omdat we teveel luisteren naar het mentale lawaai van ons verstand.
  • Omdat het hart ons weer naar de kern kan brengen.
  • Omdat het onze drijfveer is om mensen weer nadrukkelijker in contact te brengen met de wijsheid van het hart
  • Omdat we vanuit concrete oefeningen en oordeelloze stilte laten ontstaan wat er ontstaat
  • Omdat we onze verhalen niet hoeven te veroordelen, maar er de basis van heling in te gaan zien
  • Omdat doelen stellen OK is

 

Neem contact op

Must have done training!

In een veilige omgeving word je meegenomen op een ontdekkingsreis langs je patronen. Duidelijke oefeningen, die niet allen per se leuk zijn, die goed worden uitgelegd en die ook huiswerk zijn. Must have done training!

Ingrid

Goede docent die bijdroeg aan een veilig klimaat

Erg prettige training waarin nuttige handvatten worden aangeboden voor die periodes waarin de werkdruk toeneemt. Niet elke oefening zal je liggen, maar je kiest eruit dat wat prettig vindt. Goede docent die bijdroeg aan een veilig klimaat tijdens de sessies. Ik kan deze training iedereen aanraden

Mark

Een bijzondere ervaring

De training Heartfulness was een bijzondere ervaring. Cees zorgt voor een veilige omgeving waarin je veel over jezelf kunt leren: lessen voor het leven.

Saskia

Mijn verwachtingen overtroffen

De training heeft mijn verwachtingen overtroffen.
Ik heb geleerd door middel van verschillende oefeningen en informatie, hoe ik kan omgaan met stress en de voortdurende stroom van gedachten. Ik ben beter in balans.

Rob

Mijn hartcoherentie scores zijn direct sterk verbeterd

Wat mij verraste was dat de Hartcoherentie scores sterk waren verbeterd. De scores ‘distress’ en ‘somatisatie’ waren aan het eind van de training verbeterd, en dat terwijl deze somatische klachten een direct gevolg zijn van mijn ziekte.

André

In 2012 ontwikkelde Cees van Elst samen met Ronald Bremer een innovatieve training die we het Heartfulness Based Coherence Program noemden, verkort tot Heartfulness. Deze training wordt al jaren gegeven aan medewerkers van de Hogeschool Utrecht.
De training is intensief en gefocust op stressmanagement, waarbij je dieper leert kijken naar patronen in jezelf. De patronen, of gijzelingen, kunnen leiden tot hoge en langdurige stress, ongelukkig voelen, somber zijn, zinloosheid. Het plezier is weggelekt. Ons systeem is overbelast geraakt.
Publicatie in het Tijdschrift voor Begeleidingskunde: “Heartfulness als innovatie bij professionele begeleiding

Hoe

We hebben in onze training een aantal essenties samengevoegd, zodat deze elkaar gaan versterken: Mindfulness als fundament, Ademtraining als eenvoudige manier om tot stilte en rust te komen en de weg naar het hart te vinden en met de Fysiologie als bron van kennis over ons ‘systeem’. We gebruiken daarbij bijvoorbeeld biofeedback gericht op hartritmevariabiliteit (HRV), omdat ons lijf niet kan liegen. En ook inzichten vanuit de breinwetenschap hebben een plek.

De training bestaat uit een 8-weekse training van 2,5 uur en een stiltebijeenkomst. Tijdens de training gaat het niet zozeer om onze ‘verhalen’ en drama’s die lijden en gijzelingen veroorzaken. Wel om deze te gaan doorzien door zelfonderzoek. We gebruiken daarbij, in een zorgvuldige opbouw onder meer: Mindfulness en zelfcompassie oefeningen, geluidsbestanden, Ademtraining, HRV Biofeedback met behulp van een app, Transaktionele Analyse, kennis van de (stress)fysiologie (hart en brein), stilte.

 

 

Wat

Het brengt je meer aandacht, aanvaarding en rust. Het reduceert stress en bevordert je herstel. Het maakt dat je je verhaal en interne gijzelingen doorziet, maar niet veroordeelt. En dat je beter gaat zorgen voor wat er echt nodig is. En het brengt je plezier omdat je geamuseerd kunt zijn door de strapatsen van het oude verhaal over jezelf en je patronen.

HeartfulAtWork